9. sınıflar

9.SINIF ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK;

Geçmişte olduğu gibi geleceğe de damga vurmak için büyük insanlar yetiştirilmelidir. Büyük insanlar aldıkları eğitimler sonucunda ortaya çıkarlar. Bizler de bu amaçlarla 9.sınıftan itibaren her kademedeki öğrencilere gerekli eğitimi vermeye çalışıyoruz. Değerler bilinci taşıyan kendi değerleri ile dünya değerlerini birlikte özümseyen, geleneklere, inançlara, farklı dünya görüşlerine, kültürel mirasa,  inançlara saygılı olan,  bireyler yetiştirmek; Peki, bunları için ne yapıyoruz? 9.sınıftan itibaren akademik eğitimin yanı sıra kişisel gelişim eğitimi de vererek toplumda Ben de varım dedirtmeye, kendilerinde bu güveni bulmaları için çalışıyoruz. Ara sınıflarımıza kendi müfredatları ile ilgili konuları anlattıktan sonra bu konularla ilgili test çözmelerini sağlıyoruz. 9.sınıf testleri çözüldükten ve pekiştirildikten sonra aynı konu ile ilgili YKS ve TYT sorularını da çözdürüp ileride ne tür sorularla karşılaşabileceklerini görmelerini istiyoruz. Böylece aynı konunun hem ara sınıf tarzı soruları hem de üniversiteye hazırlıkta çıkan soruları görmüş oluyorlar. Yani 9.sınıftan itibaren öğrencilerimizde üniversite bilinci oluşturarak onları üniversiteye hazırlıyoruz. Böylece 12.sınıfa geldiklerinde daha donanımlı gelmiş oluyorlar. Eksik olan konularımızı akşam ya da hafta sonu etütlerinde tamamlayarak sene sonunda eksiksiz bir şekilde yaz tatiline çıkmalarını sağlıyoruz. Günlük çalışmalarını ise Bloknot takip sistemi ile takip ediyoruz. Öğrenci her gün ne çalıştığını bloknota yazarak sınıf öğretmeni ve rehber öğretmenine gösteriyor. Bizler de eksikleri konusunda onlara dönütler veriyoruz. Bütün bunlardaki amaç ülkesini çağdaş medeniyetler düzeyine çıkarmayı hedefleyen bir gençlik yetiştirmektir.