Hakkımızda

Bursa’da 1986-1987 yıllarında inançlı ailelerin çocuklarının eğitimine temel teşkil edecek anaokulu arayışları, özlemleri doruktaydı. Ailede verilen değerlerin okulda profesyonelce uygulanması, devamı, çocukların zihinsel gelişimleri ve ilkokul öncesine güçlü bir hazırlık için anaokulu çok önemliydi.Toplumda eğitim-öğretim, sağlık ve kültürel alanda gelişmeyi gerçekleştirmek, birlik ve beraberliği sağlayacak kardeşliği temin etmek için çalışan gönüllü grubu, önce Şefkat Faruk Anaokullarını hizmete açtı. Eğitim öğretimin sürekliliği kaçınılmazdı… Aileler anaokulundan sonra ilkokulu heyecanla bekliyorlardı¦ 1994 yılında Bursa’da Yeşil semtinde kiralık binada açılan Özel İlkgüneş İlkokulu faaliyete başladı. Güneş’in herkesi aydınlattığı, ısıttığı gibi İlkgüneş Okulları’nda yetişecek ideal neslin herkese sevgi, şefkatle yaklaşması ve kazandığı bilgi, donanımla aydınlandığı gibi aydınlatması amaçlandı. İlkgüneş Okulları öğrencileri; bilim, yetenek dalında başarılarıyla kişisel özellikleriyle Bursa halkının yoğun ilgi ve takdirini kazandı.2003 yılında ISO 9001 kalite belgesini Bursa’da ilk olarak alan okul oldu. 2012 yılında yapılan ek binayla 24 derslikli modern laboratuar, spor alanları, bireysel ve toplu etkinliklerin yapılacağı bölümler, Fatih projesine uyumlu modern sınıflarla yenilenen Özel İlkgüneş Okulları başarılı, erdemli gençleri yetiştirmeye devam etmektedir.

AMACIMIZ

Tüm insanlara yararlı olmak, çağın teknik bilgisiyle en üst düzeyde donanmış, gelecek çağa hazırlanan sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir gençlik yetiştirmektir.

HEDEFLERİMİZ

“Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri” doğrultusunda mükemmeli yakalamak en büyük hedefimizdir. Deneyimli ve güçlü kadromuzla Özel İlkgüneş Okulları olarak her zaman hizmet vermeye devam edeceğiz. Daha fazla öğrenciye hizmet verebilmek için sizleri de aramıza bekliyoruz.
 Tüm insanlara yararlı olmak, çağın teknik bilgisiyle en üst düzeyde donanmış, gelecek çağa hazırlanan sağlıklı, saygılı ve sevgi dolu bir gençlik yetiştirmek amacıyla yola çıktık. 1986 yıllarıydı yolculuk başlangıcımız. Sürekli daha ileri sürekli daha kaliteli olmak kaliteyi öğrencilerimize taşımak için yoğun gayretler gösterdik. Profesyonel kadromuz, alanında uzman çalışma arkadaşlarımızla hep birlikte başarıya odaklandık ve çok büyük mesafeler kat ettik.Bu süreçte ailelerden aldığımız memnuniyet ifadeleri mutluluğumuza vesile oldu. Bizi dahada şevklendirdi. Başarımızla yetiştirdiğimiz öğrencilerimiz aldıkları kaliteli eğitimleri ile üst düzey alanlarda görev alarak bizleri onurlandırıyor. Daha büyük başarılar bizleri bekliyor.
 “Toplam Kalite Yönetimi İlkeleri” doğrultusunda mükemmeli yakalamak en büyük hedefimizdir. Deneyimli ve güçlü kadromuzla Özel İlkgüneş Okulları olarak her zaman hizmet vermeye devam edeceğiz. Ülkemizin geleceğine damga vurmak, geleceğin mimarlarını yetiştirmek, daha fazla öğrenciye hizmet verebilmek için sizleri de aramızda görmekten mutluluk duyarız.