10. sınıflar

ÖZEL İLKGÜNEŞ ANADOLU LİSESİ

10. SINIF EĞİTİM, AMAÇ ve 10. SINIFLARA   UYGULANAN  PROGRAMLAR

İlköğrenimden gelen  bütün öğrencilerde  9. Sınıf olmalarına rağmen hala o ilköğretimli olma psikolojisi  gitmiş değildir. Dokuzuncu sınıflarda derslere adapte olmak, lise kavramının içeriğini doldurmak için yapılan çalışmalar, yıl boyunca devam etmektedir.

Bu sebeplerden dolayı, 10. Sınıf, öğrenciler açısından oldukça önemli ve kritik bir dönemdir. 10. Sınıfta öğrenci, tam manasıyla liseli olma kavramını benimsemeye başlar. Bu süreci daha da kolaylaştırmak adına 10. Sınıf öğrencilerimize hem okulu  hem de liseli yetişkin öğrenci kavramını daha kolay sahiplenmeleri adına yoğun bir rehberlik servisinin yanında etkinliklerin de yoğun olarak hazırlandığı özel bir program uygulanmaktadır. Bunları, okul içi etkinliklerle birlikte okul dışı etkinliklerimizle  de desteklemekteyiz.

Bu programlarda: öğrencilerin sınıf içindeki iletişimleri, arkadaşlarıyla ve okulla kordinasyonları, yardımlaşma duyguları geliştirilmektedir. Sınıf rehber öğretmeni eşliğinde gidilen tiyatro, huzurevi ziyaretleri, piknikler bu etkinliklerden  bazılarıdır.
Okul dışında yapılan bu etkinliklerin dışında, okul içinde uygulanan ders programları, düzenlenen münazaralar, şiir dinletileri, davet edilen alanında uzman konuşmacıların programları,  öğrencilerin hazırladıkları tiyatrolarla birlikte 10. Sınıf olan öğrencilerimizin alan seçmeden önce kendi  yeteneklerinin ve ilgilerinin doğrultusunda bir alan ve mesleğe yönlendirilmesi sağlanmaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni